torsdag 8 september 2011

Reflektioner från ett höstlikt Östersund

Med en titt i backspegeln ser jag tillbaka på en helt fantastisk trädgårdssäsong. Sommaren har varit lång och intensiv. Försommaren präglades av full aktivitet, förberedelserna inför Riksmötet var många, både inom föreningen och hemma i min egen täppa.

Så kom då helgen med stort H. Den som vi alla jobbat för och såg fram emot med både tillförsikt och en viss bävan. När vi slog upp portarna till torsdagens mingel på Växtvaruhuset möttes vi av alla deltagares förväntan och nyfikenhet. Skulle vi lyckas mätta alla trädgårdshungrande själar?

Förväntansfulla riksmötesbesökare minglar...

Fredagen och lördagen fortsatte i samma intensiva trädgårdsrus. Trädgårdar besöktes och beundrades. Våra besökare verkade trivas och vi började så smått känna att vi kunde andas ut. Variationen uppskattades, precis som vi hade hoppats på.

Vi som trodde fredagen och lördagen skulle stilla trädgårdshungern, vi fick tänka om när anmälningarna till Riksmötet började trilla in. Det visade sig att söndagen var den dag som drog allra flest bussresenärer. Och vad kan vara en bättre uppladdning inför en plantmarknad än ännu ett par inspirerande trädgårdsbesök ?!?

Så började Riksmötet dra mot sitt slut. Men först skulle förstås den stora finalen gå av stapeln - Plantmarknaden! Och vilken plantmarknad sen. Den ljusa och luftiga Totohallen var uppdukad till max. Både långväga och nära försäljare hade tagit med sig de raraste av plantor. Den amatör som inte fann något som frestade där kan rimligen inte finnas !

Ja, som alla förstår så var detta en helt fantastisk helg. Intensiv och otroligt givande. Det är alltid lika stimulerande att träffa andra som är precis lika växt- och trädgårdsgalen som en själv!

Jag vill därför sända ett stort tack till alla er som medverkade till att denna trädgårdsfest kunde bli av. Besökare, funktionärer, lokala näringsidkare och vädergudar, ni trädgårdsägare som så generöst tog emot oss... Ni är alla guld värda!

mvh / Åsa (ordförande i Mittnordenkretsen)

1 kommentar:

Margareta i Umeå. sa...

Hej alla i Mittnorden. Ett stort tack för senast. Ni bjöd på en fantastisk helg med mycket variation och inspiration. Allt var välordnat t.om. vädret.
Kramar till er alla.