onsdag 30 mars 2011

Irené & Birger Backlund, Kännåsen

Paradiset i Kännåsen är en omvandlad skolgård på 5000 m² där man kan vandra bland träd, stora innehållsrika rabatter, trädgårdsdammar och uteplatser på en naturgräsmatta som tål det mesta. Hos Backlunds målar man en exotisk tavla med stora penseldrag.

Paradiset i Kännåsen

måndag 28 mars 2011

Liten lägesrapport från "Navet"

I kväll har Lisbeth, Åsa och jag lagt sista handen vid det utskick som i veckan kommer att skickas till er som hittills är anmälda till Riksmötet. Ni kommer att få ett välkomstbrev med lite information, tips på inreseträdgårdar, handelsträdgårdar och sevärdheter samt en faktura. I dagsläget är nästan 100 personer anmälda, varav 30 till norgealternativet.
Många hälsningar Ulla

Pirkko Nässelius, Bispfors

En trädgård vid ett fritidshus på landet. Trädgården består av stora sammanhängande rabatter mot söder med sittplatser, stenpartier, ett skuggparti och en nyanlagd kryddträdgård med kullersten. Mestadels sommarblommande perenner.

onsdag 23 mars 2011

Åsa & Ulf Kristensson, Torvalla/Östersund

En drygt 10 år gammal samlarträdgård med bladverk och former i fokus. Det som från början var en ganska ordinär, platt villatomt rymmer numera bland mycket annat damm, lund, minipark, blomstergång, skuggparti, lökbädd, växthus och drömfabrik. Temarabatter med namn som "Luna Laguna", "Röda rummet" och "Stora skuggan". Växtsamlandet går i vågor men till favoriterna hör hostor, pioner, klematis, sippor och en del vedartade zonknäckare. Gräsklippare göra sig icke besväret!

Åsa bloggar om lite allt möjligt på Rot & rat

tisdag 22 mars 2011

Ulla Oscarsson, Frösön

25-årig spontanistiskt skapad trädgård med damm och levande bäck. Lärkhäck, grönsakstårta och många perenner. Enligt ägarinnan "en trädgård på gränsen till sammanbrott".